Karma u nas, na wsi :))
Jedzenie…
Ważna rzecz…
A to też poniekąd KARMA…
Hmm…
Dla nas ma ono dość specyficzny wymiar…
Jest radością…
Nasyceniem ciała i zmysłu…
Jest wspólnym biesiadowaniem…
Jest zabawą i improwizacją…
Jest ciszą…
Jest medytacją…
Jest uczuciem :))
Nasza kuchnia od wielu już lat jest kuchnią wegańską, w której korzystamy z kasz, zbóż, pestek roślin, orzechów, grzybów, warzyw, owoców i nasion strączkowych.
Używamy różnych rodzajów mąk z tutejszego młyna zawierających gluten lecz czynimy to z umiarem.
To samo możemy powiedzieć o cukrze. Od dłuższego czasu unikamy słodyczy. Jedyne odstępstwa to przetwory, których się nie da zrobić bez cukru oraz równoważenie smaku potraw w naszej kuchni.
Czasem gotujemy ostrzej, czasem łagodniej.
Lubimy smaki z różnych stron świata, które staramy się przemycać do typowo polskiej kuchni.
Sala i wyposażenie do jogi
Nasza sala ma 64m2 i na jej wyposażeniu znajdują następujące pomoce do jogi:
Stanowiska haków z linami
– 2 Chlebaki – Viparita karani box
– 2 Stołki do halasany
– 2 Wysokie stołki, min do: Natarajasany, Urdhva Dhanurasany
– 2 Małe stołki, min do Kapotasany
– 2 Ławeczki – Setubandha bench dopasowane wysokością do chlebaka.
– 18 Krzeseł jogina
– 1 Whaler – Viparita Dandasana Bench
– 2 Worki dociskowe
– 2 Stołki / krzesła – podpórka do stania na barkach
– 35 bolsterów – (20 gryczanych i 15 twardych bawełniaych)
– 45 koców
– 40 kostek
– 30 Pasków jogina
Krzesła, ławeczki, wheler, chlebaki i stołki pochodzą ze sklepu Michała Szczepanika