Gospodarstwo

Zanim przyjedziecie do nas, zobaczcie proszę czym dysponujemy, jak mieszkamy, jakie są u nas warunki i czego możecie się spodziewać.

Karma u nas, na wsi :))

Jedzenie…
Ważna rzecz…
A to też poniekąd KARMA…
Hmm…
Dla nas ma ono dość specyficzny wymiar…
Jest radością…
Nasyceniem ciała i zmysłu…
Jest wspólnym biesiadowaniem…
Jest zabawą i improwizacją…
Jest ciszą…
Jest medytacją…
Jest uczuciem :))

Nasza kuchnia od wielu już lat jest kuchnią wegańską, w której korzystamy z kasz, zbóż, pestek roślin, orzechów, grzybów, warzyw, owoców i nasion strączkowych.
Używamy różnych rodzajów mąk z tutejszego młyna zawierających gluten lecz czynimy to z umiarem.
To samo możemy powiedzieć o cukrze. Od dłuższego czasu unikamy słodyczy. Jedyne odstępstwa to przetwory, których się nie da zrobić bez cukru oraz równoważenie smaku potraw w naszej kuchni.

Czasem gotujemy ostrzej, czasem łagodniej.
Lubimy smaki z różnych stron świata, które staramy się przemycać do typowo polskiej kuchni.

Goście

Oto krótka historia naszych ostatnich lat.

 

Sala i wyposażenie do jogi

Nasza sala ma 64m2 i na jej wyposażeniu znajdują następujące pomoce do jogi:

Stanowiska haków z linami
–   2  Chlebaki – Viparita karani box
–   2  Stołki do halasany
–   2  Wysokie stołki, min do: Natarajasany, Urdhva Dhanurasany
–   2  Małe stołki, min do Kapotasany
–   2  Ławeczki – Setubandha bench dopasowane wysokością do chlebaka.
– 18  Krzeseł jogina
–   1  Whaler – Viparita Dandasana Bench
–   2  Worki dociskowe
–   2  Stołki / krzesła – podpórka do stania na barkach
– 35  bolsterów – (20 gryczanych i 15 twardych bawełniaych)
– 45  koców
– 40  kostek
– 30  Pasków jogina

Krzesła, ławeczki, wheler, chlebaki i stołki pochodzą ze sklepu Michała Szczepanika 

 

Pory roku